ORLANDO (2018-2019)

Zolang een vrouw aan een man denkt, vindt niemand het erg dat ze denkt.

Virginia Woolf wordt gezien als een van de briljantste persoonlijkheden van de twintigste eeuw. Ze leefde van 1881 tot ze zelfmoord pleegde in 1941. In 1928 schreef ze Orlando, een gepassioneerde en feministische roman over de aantrekkelijke jongeman Orlando. Van de ene op de andere dag verandert hij in de al even aantrekkelijke vrouw Orlando. Zij gaat verder met leven waar hij gebleven was. Het boek draait om mannen en vrouwen, hun omgangsvormen en machtsverhoudingen.

Met negen jonge spelers heeft Poldertheater dit materiaal vernieuwd. Hoe gedraagt een man zich? En een vrouw? En wat als je je geen van beide of juist allebei voelt? Orlando is een pleidooi voor de vrijheid om te zijn wie je wil.

Data

CC Amstel (het nieuwe Ostade A’dam)
ccamstel.nl
do 7 februari, 19.30 uur
za 13 april, 19.30 uur (Go!Go!Go! Festival)

Daarnaast speelt Poldertheater verspreid over oktober 2018 en februari 2019 drie weken lang besloten schoolvoorstellingen. Voor meer informatie ga naar voor scholen.

Credits

Spel Kedves van den Berg, Caesár van Daal, Rosa Meulenbeld, Dayo Oshigbosin, Zippora Peters, Niek Putman, Meike te Stroete, Gino Wientjes, Stef Zeilstra
Tekst Poldertheater naar Virginia Woolf
Regie Janwillem Slort, Lizzy Hennequin, Sheila Bosman
Film, vormgeving en kostuums Udo Thijssen
Choreografie Christle Tjon A Man
Geluidsontwerp Mark Bergwerff
Lichtontwerp Maarten Verheggen
Educatie Kiki Jaski, Noufri Bachdim, Sheila Bosman, Lizzy Hennequin, Guillano Herdigein, Esmee de Jong, Reinier Noordzij, Rosa Peters, Loes van der Staak
Productie en publiciteit Annemarie de Gee
Flyerontwerp www.meeusontwerpt.nl
Boekhouding www.artlupa.com
Artistieke leiding Janwillem Slort
Zakelijke leiding MaartenJan Hoekstra

Met dank aan Oumnia Essalhi, Erris van Ginkel, Loïs Hana, Agnes Osabutey Kabutey, Victor Mentink. Poldertheater ontvangt structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 van de Gemeente Amsterdam.