Pro/vmbo

Voor pro, vmbo en mavo bieden we een workshoptraject inclusief een voorstelling in de klas aan. Deze projecten worden in overleg met de school samengesteld en zijn exact toegesneden op het niveau van uw leerlingen.

Hierbij staat centraal dat jongeren ontdekken dat theater iets kan zijn wat je zelf verzint. Ieder jaar kiezen we een sociaal thema waar de leerlingen ook in het dagelijks leven iets aan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omgaan met groepsdruk, social media, pesten, seksualiteit, maar ook aan het werken aan zelfvertrouwen en het stellen van grenzen in allerlei situaties.

Het workshoptraject

In het workshoptraject, dat bestaat uit twee of drie lessen binnen enkele maanden, gaat de klas onder leiding van twee theaterdocenten van Poldertheater aan de slag.

De leerling leert over het gekozen thema en ontwikkelt communicatievermogen, taalvaardigheid, sociale vaardigheden en bewustzijn van zichzelf en van de groep. Tegelijkertijd maakt de leerling kennis met verschillende theatervormen en wordt zich bewust van de eigen expressiviteit en creativiteit.

“Relevant, rake klappen, komt hard aan. Compleet passend bij hun leefwereld.”

Geert van ‘t Land, schoolleider Hogelant

Onderdeel van het traject is altijd een korte voorstelling, die in de klas wordt gespeeld door de jonge acteurs van Poldertheater. De voorstelling wordt hierdoor herkenbaar voor de leerlingen. Na afloop vindt een nagesprek plaats en spelen de leerlingen scènes uit de voorstelling. De laatste workshop eindigt met een samenvatting zodat de leerlingen inzicht krijgen in wat ze hebben geleerd.

Prijs per leerling: 18 tot 22 euro
(afhankelijk van het aantal workshops)

Zoeken...