ORLANDO (2018-2019)

Poldertheater is terug met een nieuwe toegankelijke voorstelling à la Mariken van Nieumeghen!

Geïnspireerd op Virginia Woolf maakt Poldertheater een multidisciplinaire voorstelling over gender en de liefde. We creëren met behulp van theater, dans en film een wereld waarin iedereen een plekje kan vinden. Niemand wordt uitgesloten en niemand wordt geprovoceerd. Want zo’n plaats bestaat, toch?

Orlando is bekend door de roman van Virginia Woolf uit 1928. Ze liet haar hoofdpersoon, Orlando, op een dag plotseling van een man in een vrouw veranderen. Orlando stond symbool voor haar grote liefde en op die manier kon ze zich dichter bij – tja – hem of haar voelen. Zonder het te weten schreef ze een verhaal dat ons bijna honderd jaar later nog steeds kan inspireren. Wie ben je als man? Wie ben je als vrouw? En hoe liggen de verhoudingen? #MeToo.

Dit is het uitgangspunt voor een onderzoek van 12 jonge spelers (14-23 jaar) naar gender en de liefde. Het ijzersterke verhaal over de jongeman die op een dag wakker werd als vrouw is het beginpunt van een zinderende tekst- en dansvoorstelling.

Data

CC Amstel (het nieuwe Ostade A’dam!)
ccamstel.nl

vr 12 oktober, 20.30 uur (première)
za 13 oktober, 20.30 uur
do 7 februari, 20.30 uur

Daarnaast speelt Poldertheater verspreid over oktober 2018 en februari 2019 drie weken lang besloten schoolvoorstellingen. Voor meer informatie ga naar voor scholen.

Credits

Spel Kedves van den Berg, Caesár van Daal, Oumnia Essalhi, Loïs Hana, Rosa Meulenbeld, Agnes Osabutey Kabutey, Dayo Oshigbosin, Zippora Peters, Niek Putman, Meike te Stroete, Gino Wientjes, Stef Zeilstra
Tekst Erris van Ginkel
Regie Janwillem Slort, Victor Mentink
Regie-assistentie Lizzy Hennequin
Choreografie Christle Tjon A Man
Film, vormgeving en kostuums Udo Thijssen
Geluidsontwerp Mark Bergwerff
Lichtontwerp Maarten Verheggen
Educatie Kiki Jaski
Productie en publiciteit Annemarie de Gee
Flyerontwerp www.moodfactory.com
Boekhouding www.artlupa.com
Artistieke leiding Janwillem Slort
Zakelijke leiding MaartenJan Hoekstra

Poldertheater ontvangt structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 van de Gemeente Amsterdam.

Delen

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrDigg this