RICHARD III (2015)

Richard III flyerDe koning is dood, leve de koning!

Richard, hertog van Gloucester, is ambitieus. Meer dan ambitieus zelfs. Hij wil de koning zijn. Maar er zijn meer kapers op de kust. Zijn oudere broer Edward zit op de troon. Dan is er ook nog zijn broer Clarence. En de prinsjes, Richards neefjes, de zonen van de koning. De eigenwijze lords Rivers en Hastings die alles beter weten. Queen Elisabeth en de vroegere Queen Margaret, de vrouwen die aan vele touwtjes trekken. Anne met wie hij wil trouwen, maar hij heeft wel net d’r man en d’r schoonvader vermoord. O… en dan is er ook nog zijn moeder. Aan alle kanten zijn er tegenstrijdige belangen. Hoe kan Richard, lelijk en gebocheld, in deze chaos ooit komen bovendrijven?

Richard III, de klassieker van William Shakespeare, maar dan helemaal van deze tijd. Met een indringende mix van moderne en ouderwetse tekst, beweging en popmuziek én twaalf talentvolle jonge spelers. In regie van theatermakers Rina Mushonga en Marleen Kruithof, die Shakespeare al eerder succesvol op de planken zetten met jongeren in Zimbabwe.

De voorstelling is geïnspireerd op populaire series als Game of Thrones en House of Cards. Een verhaal over het verlangen naar macht en charmante, corrupte leiders. Over hoe de beelden die we in de media te zien krijgen, niet altijd de hele waarheid vertellen. Leren we van de geschiedenis, of zijn we gedoemd onze fouten te herhalen?

Data

Ostade A’dam
www.ostadeadam.nl

vr 9 oktober, 20.30 uur (première)
za 10 oktober, 20.30 uur
vr 16 oktober, 20.30 uur
zo 14 februari, 14.00 uur (Go!Go!Go! Festival)
do 18 februari, 20.30 uur

Daarnaast speelt Poldertheater besloten schoolvoorstellingen.

Credits

Tekst William Shakespeare
Bewerking en regie Rina Mushonga, Marleen Kruithof
Spel Quinty Appel, Laura Bakker, Rashid Dijks, Sanne van der Ende, Trix van Erkel, John Hellenberg, Janneke Jansen, Sabrina van Loon, Naomi Noltes, Niek Putman, Annemijn Sluijs, Zimme Weijmer
Vormgeving en kostuums Udo Thijssen
Film Gugi van der Velden
Lichtontwerp Maarten Verheggen
Verkoop Arianne Fennema
Educatie Kiki Jaski, Sheila Bosman, Annemarie de Gee, Rosa Peters, Loes van der Staak
Boekhouding www.lupacompany.com
Flyerontwerp www.moodfactory.com
Foto flyer Simone Roest

Poldertheater maakt met jonge spelers vanaf 14 jaar voorstellingen voor een jong publiek. Poldertheater ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Amsterdam in het kader van het Kunstenplan 2013-2016.