Havo/vwo

Voor Poldertheater is het leveren van geschikte voorstellingen en projecten aan middelbare scholen de kerndoelstelling.

We hebben aanbod voor alle schooltypes. Onze projecten zijn bijzonder geschikt voor leerlingen die weinig ervaring met theater hebben of er niet automatisch mee in aanraking komen. En dan niet met kinderachtige, versimpelde voorstellingen, maar met echt modern theater over deze tijd, gespeeld door spelers tussen tussen de 15 en 21 jaar.

Op deze manier brengen we theater dicht bij de belevingswereld van ons jonge publiek. Het doel is leerlingen een theaterervaring te bieden die breder is dan het kijken naar de voorstelling alleen. Met elke school worden (één of meerdere) betaalbare workshops op maat ontwikkeld die draaien om persoonlijke aandacht, een veilige sfeer en de talentontwikkeling van de leerlingen.

Vaak bedenken we samen een leerlijn. Poldertheater werkt al op ruim 20 Amsterdamse middelbare scholen van praktijkonderwijs tot gymnasium.

“De voorbereidende workshops vergroten hun betrokkenheid bij de thematiek. Zij leren nadenken over zichzelf, hun relatie tot elkaar, tot de wereld en de kunsten.”

Tonny Holtrust, dramaturge, voormalig secretaris Raad voor Cultuur, voormalig directeur ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, oud-rector van het Fons Vitae Lyceum

Zoeken...