Theatervoorstelling 2021-2022

ARTURO/Naar de klote

Een verhaal over macht, manipulatie en groepsdruk verteld als een spannende maffiafilm.

Arturo, een gewoon meisje uit Chicago, wil ooit de machtigste vrouw van de stad worden. Verder dan wat kleine criminele activiteiten kwam zij nog niet. Ze ziet haar kans als ze erachter komt dat degene die nú de macht heeft, gemakkelijk te chanteren is. Stap voor stap dringt ze door in het steeds bloederiger hart van de macht.

Deze voorstelling door de jonge spelers van Poldertheater is gebaseerd op het toneelstuk De weerstaanbare opkomst van Arturo Ui waarin Bertolt Brecht de opkomst van Hitler beschreef. De vertelling over Arturo is gesneden met een eigentijdse verhaallijn waarin jongeren hun laatste uur in vrijheid beleven voordat er een lockdown ingaat. Thema’s als de angst voor geweld, fake news en populisme blijken in beide lijnen onontkoombaar.

“Denk je nou echt dat je de wereld kunt verbeteren? Je hoeft maar te knipperen, even opzij te kijken, en het is al gebeurd. De wereld is naar de klote.”

Duur: 60 minuten

Credits

Spel

Nancy Boutros, Donna Brasser, Avani Abhelakh, Kellis Kwaning, Justin Kuijper, Joey Liesdek, Rosalina Martinez Pinales, Nzinga Nortan, Chayn van Westerloo

Tekst

Poldertheater naar De weerstaanbare opkomst van Arturo Ui van Bertolt Brecht

Regie

Carmen Lamptey & Robbie Wallin

Regie filmbeelden

Alkan Çöklü

Vormgeving en kostuums

Udo Thijssen

Geluidsontwerp

Mark Bergwerff

Lichtontwerp

Maarten Verheggen

Regieassistentie

Kira-Nerys Kemble

Dramaturgie-advies

Sophie de Vries

Educatie

Lizzy Hennequin, Guillano Herdigein, Loes van der Staak

Productie

Britt Dekker, Anna Trentelman, Jadzia Vrij

Techniek

Maarten Hietbrink

Flyerontwerp

Meeusontwerpt

Artistieke leiding

Janwillem Slort

Met dank aan

Joshua van Aken, Sheeyla Gerard, Nina Haanappel, Julia Llewellyn Hjalmarsson, Lot van Oekel, Eva Politakis, Dorelia Schraven, Isis Suarez, Stevanio Talea, Fa. De Wit & Zn., Lupacompany, The New Amsterdam/Lola Bae. Poldertheater ontvangt structurele subsidie in het kader van het Kunstenplan 2021-2024 van het Amsterdams Fonds voor de Kunst

Zoeken...